Архіви за місяць: Жовтень, 2023

Північне чи полярне сяйво: дивовижний танець небес

Північне чи полярне сяйво – фото, легенди, природа феномена, де можна побачити

Північне чи полярне сяйво – одне з найбільш захопливих та загадкових чудес природи. Феномен таємничого кольорового «танцю» на небі у північних широтах здавна зачаровує людей, а науковці досі продовжують вивчення цього таємничого явища.

Мультфільм «Дванадцять місяців» (1956): новорічна казка на всі часи

Мультфільм «Дванадцять місяців» (1956) – історія та цікаві факти

Мультфільм «Дванадцять місяців» (1956) – одна з найпопулярніших новорічних казок. Історія про пошуки пролісків у зимовому лісі, написана Самуїлом Маршаком, була перетворена на мальовану анімацію режисером Іваном Івановим-Вано. Чудовим мальованим мультфільм з застосуванням техніки ротоскопіювання став одним з найвідоміших у творчості популярного мультиплікатора.

Красиві ліси світу: ТОП-18 лісові краєвиди, наче з казки

Дивовижні та красиві ліси світу з фото та описом

Ліси вкривають третину поверхні Землі. Вони зачаровують своїм неймовірним різноманіттям – від суворої тайги до заболочених мангрів та непролазних тропічних джунглів. Красиві ліси у світі вражають дивовижними краєвидами, від яких просто захоплює подих.

Мультфільм «Пес у чоботях»: собаки-мушкетери та коти-гвардійці з піснями

Мультфільм «Пес у чоботях» (1981) – музика та цікаві факти

Мультфільм «Пес у чоботях» (1981) – найвідоміша екранізація популярного роману Дюма в анімації. Мультик, де собаки-мушкетери протистоять інтригам кота кардинала та його гвардійців, з’явився на світ як своєрідна пародія на фільм «Д’Артаньян та три мушкетери» (1978). При цьому мультфільм-мюзикл виявився не менш популярним серед глядачів, ніж 3-хсерійна кінострічка.

Зимовий ліс: кришталеве королівство Снігової королеви

Зимовий ліс - красиві фото та опис

Зимовий ліс здається справжнім містичним королівством Снігової королеви. Вкриті снігом дерева подібні до зачарованих велетнів, які завмерли з розпростертими гілками-руками. Каркання ворон здається особливо похмурим, ніби застерігає, що не варто порушувати снігову тишу, яка тут панує.

Міст Ракотцбрюке у Німеччині: диявольське коло на воді

Диявольський міст Ракотцбрюке у Німеччині - фото, легенди, цікаві факти

Диявольський міст Ракотцбрюке у Німеччині – одна з найбільш дивовижних архітектурних споруд. Ця унікальна пам’ятка архітектури була зведена ще у 1860 році, а особливу відомість отримала завдяки фото у соціальних мережах. Наразі Ракотцбрюке – найвідоміший міст у Німеччині, який постійно привертає увагу мандрівників.

Осінні квіти на картинах: ТОП-7 художників та їхні твори

Осінні квіти на картинах відомих художників

Осінні квіти на картинах – наче яскраві крапельки сонячного літа, що прикрашають садові клумби восени. Вони нагадують про короткочасність життя та слугують джерелом натхнення для багатьох художників та поетів. Тому не дивно, що картини з осінніми квітами доволі популярні у живописі.