Архіви за місяць: Вересень, 2024

Японський мультфільм «Кіт у чоботях» (1969): симбіоз казки Перро та пригод мушкетерів

Японський мультфільм «Кіт у чоботях» (1969) – історія створення, сюжет та персонажі, озвучення

Японський мультфільм «Кіт у чоботях» (1969) – це не лише переказ класичного сюжету казки Шарля Перро. Цей шедевр у кращих традиціях аніме є справжнім симбіозом з безсмертним твором іншого французького письменника – Александра Дюма та його «Трьома мушкетерами».

Стреліція: «райська пташка» у квітковому горщику

«Райська пташка» стреліція - фото, опис, вирощування та догляд за квіткою

«Райська пташка» чи королівська стреліція, фото якої не покидають сторінок флористичних видань, не залишає байдужим жодного садівника. Мало які інші кімнатні рослини можуть зрівнятися красою та вишуканістю з цією дивовижною квіткою. Достатньо лише раз побачити цвітіння стреліції, щоб зрозуміти, чому її звуть квіткою «райська пташка».

Птахи з чубчиком: ТОП-10 види – фото, назви, опис

Птахи з чубчиком – фото, назви, опис

У світі існує чимало дивовижних птахів. Деякі з них мають неймовірно барвисте оперення, інші – величні хвости. Окремою групою виступають птахи з чубчиком, які через цю особливість виглядають неймовірно вишукано та елегантно.

Ошибана: картини японських самураїв

Картини ошибана – фото, історія, поради початківцям

Ошибана – японське мистецтво, що є поєднанням флористики та гербарію при створенні картин з природних матеріалів. Назва цієї техніки рукоділля майстрів з Японії перекладається як «засушена чи пресована квітка». Зазвичай картини ошибана створюють з висушених частин квітів та листя. Проте не забороняється додавати до роботи будь-які елементи, створені природою.

Момідзі в Японії: традиція милування красою осіннього листя

Момідзі чи момідзігарі в Японії – фото, опис, кращі місця з японськими кленами

Момідзі чи момідзігарі – японська традиція милування красивим різнобарв’ям осіннього листя. Ця така сама невіддільна складова культури японців, як споглядання цвітіння сакури навесні, що зветься «ханамі». У першу чергу момідзі стосується краси почервонілого листя японських кленів, але не обмежується лише ними.