Декор на Хелловін: цікаві ідеї оформлення з фото

Декор на Хелловін - цікаві ідеї з фото

Декор на Хелловін може бути доволі різноманітним. Все залежить від того, яку саме атмосферу свята ви бажаєте створити у домі. Затишно-казкову, таємничо-містичну чи у стилі фільмів жахів? Наведені нижче ідеї декору на Хелловін своїми руками дозволять вам обрати найкращий варіант для себе.

Декор на Хелловін у сільському чи екостилі

Оскільки Хелловін походить від кельтського свята врожаю Самайн, то можна використати для декору кімнату різні овочі, фрукти, будь-які трави, живі квіти чи сухоцвіти. Покладіть у тарілку з кельтськими візерунками чи просто у глиняну чашу фрукти. Розвішайте початки кукурудзи, зв’язки цибулі та часнику.

Чудово будуть виглядати горіхи чи жолуді у скляній вазі. З колосся можна створити віночки та прикрасити ними вікна та двері у домі. Дозволять створити затишну атмосферу в екостилі й красиво оформлені кошики з дарунками природи.

Ідеї декору на Хелловін
Декор кімнати на Хелловін - фото-ідеї
Декор на Хелловін - цікаві фото-ідеї для натхнення

Листя, грона рябини чи калини, витончені гілочки можуть стати гарним декором на Хелловін. Джерела натхнення можна знайти у будь-якому природному матеріалі.

Цікаві прикраси на Хелловін можна зшити з фетру чи фоамірана або ж виліпити з пластиліну чи полімерної глини. До дарунків природи (як справжніх, так і штучних) можна додати ляльок з соломи чи тканини, зроблених своїми руками. Вони нададуть приміщенню самобутності та затишку.

Містичний декор на Хелловін з символікою потойбіччя

Загальноприйнятим символом свята є гарбуз. Його прикрашають мереживом, стрічками, аплікаціями, розписують фарбами. У гарбузі також можна вирізати отвори у вигляді очей та рота, а всередину вставити запалену свічку, щоб вийшов ліхтарик Джека.

Декор з гарбуза на Хелловін
Гарбуз як декор на Хелловін - цікаві фото-ідеї

За легендою, він допомагає душам померлих потрапити до чистилища. Все, що викликає асоціації з кладовищами та померлими, традиційно використовується у декорі на Хелловін.

Кістяки, черепа, кості – страхітлива символіка, що буде до речі як декор лише на це свято. Також можна виготовити привидів з паперу чи тканини.

Павуків вважають мешканцями потойбіччя. Тому можна створити з чорного паперу павутиння за принципом вирізання сніжинок. Для створення декоративного павутиння підійдуть й темні вовняні нитки. З підручних матеріалів можна створити й самих павуків.

Ідеї декору кімнати на Хелловін з фото
Ідеї оформлення на Хелловін
Декор на Хелловін своїми руками - ідеї з фото

Для декору на Хелловін також можна використати зображення тварин, що ведуть нічний спосіб життя. Це – сови та пугачі, кажани, вовки, змії.

Найпростіший спосіб – створити гірлянди. Потрібно скласти папір у кілька разів, намалювати силует чи обвести готовий шаблон так, щоб частини гірлянди торкалися одна одної, та вирізати.

Інтер’єр на Хелловін як місце існування нечисті

Вважається, що на це свято активізуються всіляка нечисть. Тому ще однією темою декору на Хелловін можуть стати відьми, чаклуни, вампіри, оборотні та всілякі монстри.

Можна прикрасити стіни та двері картинами з їхнім зображенням, зробити тематичних ляльок своїми руками чи маски. Джерелом натхнення можуть стати цікаві мультфільми на Хелловін, в яких присутня різна нечисть.

Інтер’єр на Хелловін
Як прикрасити кімнату на Хелловін - ідеї декору з фото

Змочіть папір чайною заваркою, висушіть, напишіть текст чорним фломастером – ось вам і старовинний фоліант. З паперу чи міцної тканини можна зробити відьмацький ковпак, а для декору використати мітлу.

Супутниками відьом вважаються чорні коти, пацюки та ворони. Наклейте їхні силуети на вікна, двері, стіни чи використайте для декору статуетки.

На святі повинно бути багато свічок. Їх можна традиційно розмістити у гарбузах. Також можна поставити свічки у розмальовані чорною гуашшю банки та розмістити їх у різних куточках кімнати. Обов’язково подбайте про пожежну безпеку. Краще за все замінити свічки на ліхтарики у вигляді свічок чи мінігарбузів.

Ліхтарики з гарбузів на Хелловін - фото та ідеї
Цікавий декор на Хелловін своїми руками
Кращий декор на Хелловін - цікаві ідеї з фото

Використання світлодіодної стрічки надасть інтер’єру загадковості та містичної атмосфери свята. При оформленні декору на Хелловін можна використовувати і фарби, що світяться у темряві.

Чорний та помаранчевий – головні кольори цього осіннього свята. Також будуть доречними білий, коричневий, темні відтінки червоного, синього та зеленого кольорів. Нехай це свято стане казковим, красивим та добрим, а декор на Хелловін своїми руками додасть до нього потрібної атмосфери.