Осінь в Японії: національний час для милування природою

Осінь в Японії – красиві фото та кращі місця для відпочинку восени

Японія – країна, що приваблює туристів цілий рік. Проте осіння пора щиро ділиться яскравими барвами з острівною країною, мешканці якої дуже цінують красу природи. Осінь в Японії ніжна та гарна. Саме тому це одна з найкращих країн для осінньої подорожі. Японія восени нагадує справжню красуню в осінньому кімоно, створеному найкращим кутюр’є у світі – самою природою.

Момідзі – сезон спостерігання осінньої краси

Милування осіннім листям – ще один давній японський звичай. Він зветься «момідзі» та триває майже всю осінь: від перших пожовтілих листочків вересня до останнього багряного у листопаді.

Осіння пора в Японії зазвичай пов’язана з красою місцевих кленів. Заведено милуватися деревами, що вбралися у золото та багрянець та завмерли над водоймами.

Гори в Японії восени
Момідзі в Японії

Гори – найкраще місце для милування осінню в Японії. Особливою популярністю користується гора Фудзі. Цей вулкан постійно має снігову шапку. У лісах, що його оточують, росте чимало японських кленів. У листопаді вони, наче свічки, спалахують, червоним світлом.

Поети складають вірші під час сезону момідзі, а на теренах храмів влаштовують осінні ярмарки. Тут можна і японською архітектурою помилуватися у фарбах осені, і цілющого чаю випити, і майстер-клас по створенню осінньої ікебани відвідати.

Осінь в Японії – незабутня краса осінніх краєвидів

Тисяча відтінків червоного – така краса прикрашає японські вулиці у листопаді. У парках, садах та дикій місцевості готуються до зими знамениті японські клени.

Це їхні крони так яскраво освічують червоним кольором завершення японської осені. Видовище вогняних фарб дерев привертає увагу не менш ніж весняне цвітіння сакури.

Осінь в Японії – красиві фото природи

Маленьке листя японських кленів можна побачити у Токіо всюди: на магазинах, суспільному транспорті та навіть на звичайному каналізаційному люку. Воно опадає з дерева гінкго білоба, що є символом міста.

В Японії росте чимало таких дерев, що набувають золотисто-багряних фарб у листопаді. У містах є цілі райони, де висаджені гінкго білоба. Восени здається, що нічними вулицями пройшовся цар Мідас, зі своєю зачарованою рукою, та особисто доторкнувся до кожного листочка, зробивши район повністю золотим.

Японці обожнюють саджати ці декоративні дерева у парках. Навесні та влітку вони насолоджуються смарагдовим листям. Восени японці милуються осіннім золотом, що створює яскравий контраст на тлі темних стовбурів.

Осінь в Японії – красиві осінні краєвиди країни

Червоні клени та гінкго білоба у парках Японії поєднують з вічнозеленими хвойними деревами та яскравими листяними породами. Тому осені доводиться «виконувати» чималу працю, внаслідок якої парки насичуються яскравими барвами, а дерева створюють мальовничі осінні картини.

Осінь в Японії – найкращі місця для подорожі

Осінь в Японії – тривалий чарівний сезон з температурами повітря, що підходять для прогулянок та екскурсій. Осінні барви «переміщуються» з півночі, поступово охоплюючи всю країну. Крім «полювання на момідзі», японці запрошують на різноманітні сезонні свята та фестивалі.

У листопаді Кіото стає найбільш відвідуваним містом Японії. Без попереднього бронювання сюди можна не приїжджати. Усі готелі зайняті охочими помилуватися осінніми краєвидами. Туристи та фотографи намагаються побачити знамениті червоні клени та японок у традиційних кімоно на їх тлі.

Осінь в Японії – красиві місця та пейзажі

Люди прогулюються стежками осінніх парків, що червоніють від листя, та відпочивають на узбережжі ставків. Вночі, коли запалюють традиційні ліхтарики, алеї перетворюються на вулички зачарованої країни.

Прогулянки парками можна поєднувати з відвідуванням старовинних храмів, що втопають в яскравому осінньому листі. Наприклад, стежка до храму Кінкаку-дзі проходить під кронами червоних кленів та рясно встелена опалим листям.

Збігти від цивілізації можна на острів Хонсю. Краще за все – у префектуру Яманасі, що відома місцевістю з п’яти мальовничими озерами. Над водоймами височіє засніжена гора Фудзі, а навколишні ліси наповнені японськими кленами.

Осінь в Японії – найкращі місця для подорожі

Біля озера Каванусі чимало комфортабельних готелів, з балконів яких можна милуватися осінньою красою природи Японії. Дивитися на вогняні дерева найзручніше з човна, що повільно пливе водоймою.

Озеро Товадо – популярний національний курорт, що знаходиться біля гірської ущелини, порослої лісом. Ця місцевість набуває просто казкових краєвидів восени.

Останніми роками туристичні агентства пропонують мандрівникам спеціальні тури у період момідзі. Така осіння подорож дозволяє наочно побачити червоні японські клени та оцінити, наскільки чарівна осінь в Японії.