Лаванда на картинах: дух Провансу на полотнах ТОП-8 відомих художників

Лаванда на картинах відомих художників - картинки, назви, опис

Мальовничі лавандові поля неодноразово слугували джерелом натхнення для багатьох художників минулого та сучасності. Лаванда на картинах зображена як простими букетиками у натюрмортах, так і чудовими пейзажами квітучих полів. У будь-якому випадку від буяння яскравих синьо-фіолетових барв складно відірвати погляд – настільки приваблива краса лаванди.

Лавандові поля на картинах Герхарда Несвадба (Gerhard Nesvadba)

Квіткові поля та пейзажі з квітами – характерна риса творчості художника-імпресіоніста Герхарда Несвадба. На більшості його картин можна побачити мальовничі сільські краєвиди з польовими квітами.

Чимало картин художник присвятив скороминучій красі маків. Серед його робіт достатньо полотен з мальовничими маковими полями. Також знайшлось місце у творчості Герхарда Несвадба й для краси лавандових пейзажів.

Лаванда на картинах Герхарда Несвадба
Лавандові поля на картинах Герхарда Несвадба

На одній з картин художника бузкова димка лаванда сусідить з яскраво-вогняним полум’ям маків, а на іншій – з жовтими рядками соняшників. Проте в усіх роботах Несвадба є одна незмінна риса. На його картинах завжди панує яскрава кольорова гама дивовижних природних барв, що дарують оптимізм та любов до життя.

Лаванда у творчості Жан-Марк Жаньячик (Jean-Marc Janiaczyk)

Лаванда на картинах багатьох художників з’являється окремими вкрапленнями. Проте у творчості Жан-Марк Жаньячика вона посідає головне місце, адже лавандові поля – його улюблена тематика.

Французький художник-самоучка з дитинства захоплювався малюванням. Свої перші картини він малював у техніці гіперреалізму.

Лаванда у творчості Жан-Марк Жаньячик

Згодом Жаньячик захопився імпресіонізмом, а його серце назавжди підкорив мастихиновий живопис. Відтоді усі свої картини художник малює винятково олійними фарбами та за допомогою мастихіну.

Пейзажі Середземномор’я у творчості Жаньячика майже завжди прикрашають квітучі кущики лаванди. На одній картини вони рівними рядками тягнуться до самого морського узбережжя. На іншому полотні лаванда виглядає доволі скромно на тлі величних гір на задньому плані.

Картини з лавандовими полями відомих художників

Ще одна картина з лавандовими полями Жаньячика зображує традиційний середземноморський будинок з цегли, оточений деревами. На передньому плані помітно декілька бузкових кущиків лаванди.

Наче позаземний пейзаж виглядає картина Жан-Марк Жаньячика, на якій зображені лавандові поля у промінні під час заходу сонця. Неймовірно яскраві барви у роботах цього французького художника дарують віру у краще та заряджають оптимізмом.

Лаванда на картинах Ольги Дарчук

Картини відомої української художниці сучасності мають доволі впізнаний стиль. Вони наче дихають повітрям та віддзеркалюють усі яскраві фарби природи. Незалежно від певної тематики, картини Ольги Дарчук завжди випромінюють сонячне світло та позитив.

Лаванда на картинах Ольги Дарчук
Лавандові поля на картинах Ольги Дарчук

Чимало робіт художниці присвячено квітам. Серед них є як натюрморти, так і мальовничі пейзажі. Маки на картинах Ольги Дарчук доволі відомі, але й лаванда також знайшла відображення у творчості художниці.

Наприклад, робота «Кролик у лаванді» здається ілюстрацією до чарівної дитячої казки. На ній можна побачити білого кролика, що виглядає з плетеного кошика, де приховався серед зібраних лавандових суцвіть.

Картини з лавандою Чичико Караїя

Цей грузинський художник сучасності за своєю основною освітою – будівельник. За своє життя він освоїв майже усі будівельні спеціальності.

Картини з лавандою Чичико Караїя

Лише на пенсії, Чичико зміг зайнятися тим, про що мріяв з самого дитинства – малюванням. З 2014 року він постійно малює та вже встиг створити понад 500 картин. Природні пейзажі – його улюблена тематика.

Кущики лаванди на картинах Чичико зображені в дуже яскравій та незвичній кольоровій гамі. Через це вони здаються якимось краєвидом чарівного світу з казок. Дивовижне поєднання кольору та ліній надає картинам художника неповторне магічне зачарування.

Лаванда на картинах Поля Гантнера (Paul Guy Gantner)

Південнокорейський художник-самоучка настільки був підкорений роботами великих імпресіоністів, що навіть вирішив переїхати до Франції. На батьківщині Клода Моне він зайнявся живописом на тлі мальовничої природи. Переважна більшість робіт художника присвячені пейзажам Провансу.

Лаванда на картинах Paul Guy Gantner
Лаванда на картинах Поля Гантнера

На картинах Поля Гантнера можна побачити нескінченні поля лаванди поряд з соняшниками. Також чимало робіт художника зображують мальовничі лавандові поля, на задньому тлі яких помітна типова архітектура Провансу.

Сільські краєвиди, польові квіти та квітучі поля у творчості Гантнера відрізняються атмосферою особливого спокою та гармонії. При погляді на ці картини з лавандою на душі стає радісніше та спокійніше.

Лавандові поля на картинах Аллана Моргана (Allan Morgan)

Британський пейзажист сучасності – справжній майстер квіткових пейзажів, що здаються наче живими. Він дивовижним чином поєднує гру світла та тіней на своїх картинах, кожна з яких стає справжнім шедевром.

На багатьох полотнах художника знайшли відображення яскраві квітучі поля. У його творчості налічується чимало картин з маками. Проте й лавандові поля також нерідко слугують джерелом натхнення для художника.

Лавандові поля на картинах Аллана Моргана
Лаванда на картинах Аллана Моргана

На картинах з лавандою у творчості Аллана Моргана особливо помітний дивовижний кольоровий контраст. Темно-синє небо майже з фіолетовими відтінками наче нависає над яскравим світло-бузковим лавандовим полем. Окремі світлі ділянки серед хмар лише підкреслюють цей неймовірний контраст фарб матінки-природи.

Картини з лавандою Дарко Топалські (Darko Topalski)

Цей сучасний сербський художник пише картини олією та аквареллю. Він працює у класичному та реалістичному стилях.

Картини з лавандою Дарко Топальські

Дарко має професійну художню освіту. Проте це не заважає йому постійно удосконалювати свої навички та пробувати свої сили у різних техніках малювання.

Є серед картин Дарко Топалські й декілька робіт, присвячених лавандовим полям. Кущики лаванди хоч і не промальовані до дрібних деталей, але кольорова гама цих пейзажів просто зачаровує.

Лаванда на картинах Крістіан Жекель (Christian Jequel)

Цього французького художника-імпресіоніста сучасності не випадково звуть «живописцем лаванди». Лавандові поля Провансу та люди, які працюють на них – головна тема більшості картин Крістіана Жекеля.

Лаванда на картинах Крістіан Жекель
Лавандові поля на картинах Крістіан Жекель
Картини з лавандою Крістіан Жекель
Лаванда на картинах художника Christian Jequel

Дізнавшись про існування мастихінового живопису, Жекель освоїв мистецтво написання картин за допомогою мастихіну. При цьому художник розробив власну унікальну техніку.

Творчість цього французького митця присвячена його батьківщині – Провансу. Тому не дивно, що на більшості його картин зображена лаванда під час цвітіння. За словами художника, він малює квіти так, щоб кожен, хто побачить ці картини, зміг відчути й неповторний лавандовий аромат.