Озеро Лох-Несс у Шотландії: водойма з Лох-Несським чудовиськом

Озеро Лох-Несс у Шотландії - фото, опис, цікаві факти, Лох-Несське чудовисько

Озеро Лох-Несс у Шотландії – найвідоміша, наймальовничіша та доволі глибока водойма. Воно охоплює площу 56 кв. км, тоді як його максимальна глибина сягає до 230 м. Проте навряд чи хтось їхав би до шотландського міста Інвернесс, щоб помилуватися водною поверхнею, схожою на дзеркало, якби не міфічна істота цього озера. Лох-Несське чудовисько багато століть вабить всіх, хто сюди приїжджає.

Озеро Лох-Несс та його міфічне чудовисько

Справжній пік популярності «Лох-Несського чудовиська» настав у 1933 році. Саме тоді була зроблена знаменита фотографія загадкового монстра, що виглядає з водойми.

Озеро Лох-Несс та його міфічне чудовисько

Після цього історики розкопали той факт, що ще римські легіонери часів розквіту своєї імперії бачили загадкові зображення якоїсь дивної істоти, зроблені місцевими мешканцями. Також виявилося, що у 18 ст. при будівництві військової траси робітники були дуже перелякані, коли побачили аж двох чудовиськ.

Цей феномен озера Лох-Несс намагалося дослідити чимало людей. Зокрема, чималі зусилля до цього доклав Роберт Райнс. Він і радарами, і сонарами намагався виявити загадкове Лох-Несське чудовисько.

Та навіть спеціально підготовлених дельфінів із закріпленими на них відеокамерах використовував. Проте документального свідчення існування Лох-Несського чудовиська він так і не отримав.

Фото озера Лох-Несс у Шотландії

Можливо, виною цьому переляк давньої істоти. Або ж причина у великій кількості торфу в озерному ґрунті, що робить воду тут дуже каламутною. Можливо, Лох-Несського чудовиська й насправді не існує.

Проте пошуку Райнса та багатьох інших ентузіастів цієї справи не дали жодних вагомих результатів. Тому таємниця озера Лох-Несс та його загадкового чудовиська досі залишається нерозгаданою.

Як виглядає Лох-Несське чудовисько Нессі?

Можливо, вам пощастить і вдасться зробити фото загадкової істоти, якщо ви відвідаєте озеро Лох-Несс у Шотландії? Тоді варто знати, як виглядає ця легендарна істота та що вона з себе уявляє.

Лох-Несське чудовисько Нессі

Місцеві, що нібито бачили монстра, стверджують, що чудовисько озера Лох-Несс чи просто Нессі (як його прозвали) виглядає як величезний плазун завдовжки близько 15 м. Він має темно-коричневу шкіру та великі луски.

Як стверджують, Лох-Несське чудовисько має порівняно маленьку голову та доволі великі очі. При цьому у нього величезний та кремезний тулуб, два горби, ласти та величезний міцний хвіст.

За здогадками науковців, Нессі є нічим іншим, як потомком динозаврів. Озеро Лох-Несс було сформоване під час льодовикового періоду, і це є науковий факт.

Цікаві факти про озеро Лох-Несс у Шотландії

При зміщенні гірських порід у ньому утворилося чимало «комірців», печер та інших пустот. Саме у цих отворах пращури сучасної Нессі й мали змогу пережити земний катаклізм.

Тому доволі імовірно, що десь на теренах озера Лох-Несс, що сягає завдовжки 37 м, і живе доісторичне чудовисько. У це особливо віриш, коли надвечір над озером спускається майже містичний туман. Ось у такі моменти особливо чутливим натурам не лише Нессі може побачитися, але й щось страшніше.

Як можна зрозуміти, зустрічі з Нессі на озері Лох-Несс вам ніхто не гарантує. Проте тут гарантовано можна побачити природний острів Форт-Август, штучні острівки та музей Лох-Несського чудовиська.

Як виглядає Лох-Несське чудовисько Нессі

В останньому туристам полюбляють розповідати, що навіть є письмова згадка про монстра, яка датується 565 роком. Наче саме тоді люди вперше і побачити Нессі.

А від 1933 року зафіксована аж 5000 свідчень тих, хто нібито бачив Лох-Несське чудовисько. Ось скільки вразливих людей у світі… Хоча, може, вони й справді його бачили?

Як дістатися озера Лох-Несс: поради туристам

Дістатися озера Лох-Несс у Шотландії не так просто, як здається. Найпростіший спосіб – літак до Единбурга, а потім поїзд до Інвернесса або ж літак з Лондона, що летить до Інвернесса.

Як дістатися озера Лох-Несс

Прибувши до міста, краще за все замовити екскурсію до озера Лох-Несс. У такому випадку екскурсовод розповість вам чимало цікавих подробиць про Лох-Несське чудовисько.

Проте, якщо є бажання самостійно пошукати Нессі, то від Інвернесса ходить рейсовий автобус. На ньому можна дістатися поселення Drumnadrochit, що розташоване прямо на узбережжі таємничого озера Лох-Несс.