Архіви за місяць: Серпень, 2024

Болотні птахи: ТОП-10 види – фото, назви, опис

Болотні птахи – фото, назви, опис

Болотні птахи зустрічаються у різних куточках світу, за винятком Антарктиди. Переважна більшість з них має довгі ноги, подовжену шию та довгий дзьоб. Всі ці особливості зовнішнього вигляду є своєрідними рисами пристосування до середовища існування. Нижче наведені найвідоміші птахи, що живуть на болотах.

Рідкісні метелики: ТОП-10 види – фото, назви, опис

Рідкісні метелики – фото, назви, опис

Метелики – одні з найкрасивіших істот на планеті. Складно не помітити калейдоскоп яскравих барв, що кружляє у повітрі. Нижче наведені найбільш рідкісні метелики у світі (з фото та описом), які можуть вже незабаром зникнути назавжди.

Лофант: красива ароматична рослина для саду

Лофант – фото та опис, посадка та догляд

Лофант чи агастахе – багаторічна рослина родини Глухокропивові чи Губоцвіті, до якої також належать лаванда та шавлія. Особливу декоративність йому надають яскраві суцвіття-свічки, краса яких не поступається люпину. Лофант відомий приємним ароматом, лікарськими властивостями та застосуванням у кулінарії. При цьому рослина доволі невибаглива у вирощуванні та догляді.

Птах квак: типовий мешканець боліт – фото, опис, цікаві факти

Птах квак – фото, опис, цікаві факти

Птах квак – близький родич чаплі та водяного бугая. Він населяє болота та водно-болотні угіддя на всіх континентах, крім Антарктиди. Хоча квак належить до родини Чаплеві, зовні він відрізняється від довгоногих чапель та більше нагадує бугая.

Тадж-Махал в Індії: історія кохання, увічнена у мармурі

Храм Тадж-Махал в Індії – фото та опис, історія, цікаві факти

Існує храм, де у кожному кам’янці мозаїки та переломлених променях сонця можна прочитати єдину молитву – про міцні почуття, які не може здолати навіть час. Історія кохання набула безсмертя завдяки найкрасивішому архітектурному шедевру світу. Тадж-Махал в Індії – пам’ятник великому почуттю та гімн безсмертної вірності.

Найбільші орли у світі: ТОП-7 види – фото, назви, опис

Найбільші орли у світі – фото, назви, опис

Орли – великі хижі птахи родини Яструбові. Здавна вони вважаються символом сили та витривалості. Орли легко адаптуються до різних умов навколишнього середовища. Ці величні птахи зустрічаються у різноманітних куточках світу, навіть у регіонах з суворим кліматом. Нижче наведені найбільші орли у світі з урахуванням їхньї довжини тіла та ваги, а також розмаху крил.

Пальма хамедорея: прикмети, вирощування, догляд

Пальма хамедорея - прикмети, вирощування, догляд

Пальма хамедорея – елегантна компактна кімнатна рослина, що не займає багато місця та чудово очищує повітря у домі. Вона здатна додати чарівного шарму навіть у найскромніший інтер’єр. Хамедорея невибаглива у вирощуванні та догляді та закохує своїм красивим цвітінням.